Web Analytics Made Easy - Statcounter

تقویت ۴۰ درصدی ارزش پول ملی ایران در هشت ماه گذشته، عبور ارزش معاملات بورس از ۱۲۱۳ هزار میلیارد ریال،کسر حق بیمه‌ عمر، زندگی و درمان از درآمد مشمول مالیات مجاز شد، وصول ۹۹۸ هزار فقره چک رمزدار در کشور برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (دوم شهریورماه) به شرح زیر است:

ارزش پول ملی ایران در هشت ماه گذشته ۴۰ درصد تقویت شده است

عبدالرضا همتی در گفت‌وگو با لستر هولت، خبرنگار شبکه تلویزیونی ان بی سی (NBC)، توضیحاتی درباره آخرین تحولات اقتصادی کشور، صادرات نفت ایران، شرایط اقتصادی ایران پس از وضع تحریم‌های آمریکا ارائه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که دولت ترامپ در رسیدن به هدف خود مبنی بر به صفر رساندن صادرات نفت ایران، تا کجا پیش رفته است، گفت: امروز نقل قولی را از آقای ترامپ می‌خواندم که گفته بود «صادرات نفت ایران از حدی که من فکر می‌کردم پایین‌تر است» و این در حالی است که رئیس جمهوری آمریکا گفته بود که صادرات نفت ایران را به صفر می‌رساند، از این رو و با توجه به این صحبت، پس الان باید صادرات نفت ما منفی می‌شد، اما این اتفاق نیفتاد و ما به صادرات نفت خود ادامه می‌دهیم. البته صادرات نفت ما در حال افزایش نیز هست و از روش‌های غیرمتعارف کار خود را پیش می‌بریم.

 

وی تحریم‌ها را غیرقانونی خواند و تصریح کرد: ما معتقدیم که دولت آمریکا و ترامپ نمی‌تواند در دنیا قانون وضع کند و برای سایر کشورها تعیین تکلیف کند، بنابراین زمانی که ما نفت صادر می‌کنیم، روال طبیعی خودمان را طی می‌کنیم، ولی در واقع در حال دور زدن اقدامات آمریکا هستیم.

 

رئیس شورای پول و اعتبار درخصوص رقم میزان صادرات نفت ایران، عنوان کرد: همان طور که ترامپ اعلام کرده، ما صادرات نفت را انجام می‌دهیم، اما اجازه دهید روند و رقم آن نزد ما بماند. معتقدیم اکنون درگیر جنگ اقتصادی با دولت آمریکا هستیم و قطعاً در یک جنگ اقتصادی هیچ‌گاه اطلاعاتِ مهماتمان را به دولتی که در مقابل ما قرار گرفته است، اعلام نمی‌کنیم. ثبات اقتصادی که الان در ایران حاکم شده است، نشان می‌دهد که ما توانستیم آمریکا را در رسیدن به هدفش شکست دهیم.

 

عبور ارزش معاملات بورس از ۱۲۱۳ هزار میلیارد ریال

از ابتدای امسال تاکنون در مدت ۹۸روز معاملاتی تعداد ۳۹۲میلیارد و ۱۹۵میلیون سهم و حق تقدم به ارزش ۱۲۱۳هزار و ۸۳۷۳۵میلیارد ریال در ۳۱میلیون و ۶۷۹هزار و ۹۲۸دفعه مورد در بورس اوراق بهادار معامله قرار گرفته است.

 

همچنین بررسی معاملات بازار سهام به تفکیک بازار نشان می دهد در این مدت ۲۶۵میلیارد و ۷۲میلیون سهم به ارزش ۶۲۲هزار و ۱۹۳میلیارد ریال در ۱۴میلیون و ۸۶۶هزار و ۸۸۶نوبت در بازار اول؛ ۱۲۱میلیارد و ۴۷۹میلیون سهم به ارزش ۴۸۸هزار و ۴۴۳میلیارد ریال در ۱۶میلیون و ۵۵۱هزار و ۱۱۸نوبت در بازار دوم؛ ۴۵میلیون و ۳۰۰هزار برگه به ارزش ۴۳هزار و ۵۰۳میلیارد ریال در ۱۰هزار و ۴۶۵نوبت در بازار بدهی، ۱۳۳میلیون و ۳۴هزار قرارداد به ارزش ۶۸۱میلیارد ریال در ۳۶هزار و ۲۳۱نوبت در بازار مشتقه و ۵میلیارد و ۴۶۵میلیون واحد از صندوق‌های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش ۵۹هزار و ۱۷میلیارد ریال در ۲۱۵هزار و ۲۲۸نوبت مورد معامله قرار گرفته است.

 

افزایش ۲ هزار تومانی قیمت هر گرم طلا/دلار همچنان در کانال ۱۱ هزار تومان

امروز (شنبه 2 شهریور) هر گرم طلای 18 عیار 418 هزار و 992 تومان به فروش می رود در حالی که هر گرم طلای 18 عیار (پنجشنبه 31 مرداد) 416 هزار و 453 تومان قیمت گذاری شده بود.

 

بنابراین گزارش امروز (2 شهریور) سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 170 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 100 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 140 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 330 هزار تومان و سکه یک گرمی 920 هزار تومان ارزشگذاری شده است در حالی که (پنجشنبه 31 مرداد) سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 160 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 80 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 150 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 350 هزار تومان و سکه یک گرمی 950 هزار تومان ارزشگذاری شده بود.

 

این گزارش می افزاید: امروز (شنبه 2 شهریور) دلار 11 هزار و 620 تومان، یورو 13 هزار و 50 تومان، پوند 14 هزار و 300 تومان، درهم امارات 3195 تومان، لیر ترکیه 2052 تومان، یوان چین 1661 تومان، دلار کانادا 8838 تومان و دلار استرالیا 7967 تومان در بازار آزاد معامله می شود در حالی که (پنجشنبه 31 مرداد) دلار 11 هزار و 640 تومان، یورو 13 هزار و 140 تومان، پوند 14 هزار و 250 تومان، درهم امارات 3194 تومان، لیر ترکیه 2052 تومان، یوان چین 1661 تومان، دلار کانادا 8838 تومان و دلار استرالیا 7967 تومان مبادله می شد.

 

بنابراین گزارش، بانک مرکزی نرخ ۴۷ ارز را برای امروز (2 شهریور) اعلام کرد که بر اساس آن نرخ 17 ارز افزایش، نرخ 18 ارز کاهش و نرخ 12 ارز ثابت ماند.

 

کسر حق بیمه‌ عمر، زندگی و درمان از درآمد مشمول مالیات مجاز شد

«امید علی پارسا»، رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور در بخشنامه‌ای ابلاغ کرد: نظر به اصلاح ماده ۱۳۷ قانون مالیات‌های مستقیم به موجب اصلاحیه مورخ ۱۳۹۴/۰۴/۳۱ که براساس ماده ۲۸۱ آن از ابتدای سال ۱۳۹۵ لازم الاجرا است و جایگزین شدن عبارت «انواع بیمه های عمر و زندگی» به جای عبارت «بیمه عمر» در ماده مذکور، بدینوسیله ضمن ارسال آیین نامه شماره ۶۸ مصوب شورای عالی بیمه در خصوص بیمه‌های زندگی و اصلاحات بعدی آن مقرر می‌دارد:

 

۱-­ کسر حق بیمه های پرداختی درمانی حقوق بگیر و افراد تحت تکفل و حق بیمه پرداختی بابت انواع بیمه های عمر و زندگی شخص حقوق بگیر از درآمد مشمول مالیات حقوق بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی و سازمان خدمات درمانی و سایر موسسات بیمه گر که پرداخت حقوق آنان معمولا به صورت ماهیانه صورت می پذیرد، توسط کارفرمایان ذیربط و با ارائه اسناد مربوط فاقد اشکال قانونی است.

 

کارفرمایان بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی می توانند صرفا با کسر سهم حق بیمه درمان پرداختی حقوق بگیران بیمه شده از حق بیمه موضوع مواد ۳، ۷، ۲۸، ۲۹ قانون تامین اجتماعی و کارفرمایان بیمه شدگان سازمان خدمات درمانی و سایر موسسات بیمه گر ایرانی نیز می توانند با کسر کل سهم حق بیمه پرداختی درمانی حقوق بگیران بیمه شده خود از درآمد مشمول مالیات حقوق آنان و قید میزان آن در فهرست های حقوق تسلیمی به اداره امور مالیاتی ذیربط، مالیات متعلق را محاسبه نمایند.

 

رشد ۹.۶ درصدی تولید داروی انسانی تا پایان تیر

بررسی آمار تولید کالاهای منتخب صنعتی و معدنی منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت افت ۶.۵ درصدی تولید پودر شوینده را در مدت یاد شده در مقایسه با مدت مشابه پارسال نشان می‌دهد. در چهار ماه نخست امسال ۱۹۸ هزار و ۵۰۰ تن از این محصولات در کشور تولید شد.

 

همچنین تولید لاستیک خودرو در این مدت با ثبت کاهش ۲۰.۴ درصدی در مقایسه با پارسال، به ۵۷ هزار و ۸۰۰ تن رسید. در این مدت، ۴۸۲ هزار و ۶۰۰ تن روغن ساخته شده نباتی از سوی کارخانجات داخلی تولید شد که در مقایسه با چهار ماهه نخست پارسال ۵.۸ درصد رشد داشته است.

 

گام بزرگ بانک مسکن برای فروش اموال مازاد/ ۲۳ شعبه منحل شد

در پی تاکید دولت به شبکه بانکی برای فروش و تعیین تکلیف اموال مازاد و بازگشت منابع حاصل از آن وزارت امور اقتصادی و دارایی بانک‌ها را مجاب کرد تا هر چه سریعتر نسبت به تعیین تکلیف اموال مازاد خود اقدام کنند.

 

در همین زمینه در خردادماه امسال وزیر امور اقتصادی و دارایی در جلسه‌ای با مدیران عامل بانک‌های دولتی تاکید کرد: برنامه واگذاری اموال و دارایی‌های مازاد بانک‌ها باید تا انتهای سال ۱۳۹۸ به سرانجام برسد. دژپسند، از مدیران عامل بانک‌های دولتی خواست، برنامه مدون واگذاری‌ها شامل زمان بندی و شیوه های واگذاری اموال و دارایی های مازاد خود را به معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی این وزارتخانه ارایه دهند.



بر اساس آنچه که از سوی وزیر اقتصاد به مدیران عامل بانک‌ها اعلام شد، واگذاری این اموال می‌تواند به شیوه‌های مختلف از جمله فروش مستقیم، اجاره به شرط تملیک، واگذاری مدیریت، ETF (صندوق های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس) و یا هر شیوه مناسب دیگری صورت گیرد.



در همین زمینه محمود لاری مدیر امور استان‌ها و بازاریابی بانک مسکن در گفتگو با پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، با تشریح آخرین وضعیت و اقدامات انجام شده توسط بانک مسکن در حوزه تعیین تکلیف دارایی‌های مازاد اظهار داشت: ما به استان‌ها تاکید کردیم که اموال مازاد حتما باید به اداره ساختمان بانک اعلام شود.



وی با تاکید بر اینکه ما در بانک مسکن معتقدیم که املاک مازاد سرمایه راکد بانک محسوب می‌شود و باید به چرخه اقتصادی و اعتباری بانک بازگردد، ادامه داد: بازگشت درآمدهای حاصل از تعیین تکلیف دارایی‌های بانک می‌تواند قدرت و توان اعتباری بانک را در جهت ارتقای خدمات بیشتر به مشتریان افزایش دهد.

 

وصول ۹۹۸ هزار فقره چک رمزدار در کشور

براساس تازه‌ترین آمار بانک مرکزی، بالغ بر ٩٩٨ هزار فقره چک رمزدار به ارزشی بالغ بر ٢١٢٦ هزار میلیارد ریال در تیرماه ١٣٩٨ در کل کشور وصول شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۷.۵ درصد و ٥٥ درصد افزایش داشته است. در ماه مورد بررسی در استان تهران بالغ بر ٣٢٦ هزار فقره چک رمزدار به ارزشی بالغ بر ١٥٣٦ هزار میلیارد ریال وصول شد.

 

در ماه مذکور ۴۸.۵ درصد از تعداد چک‌های رمزدار وصولی در سه استان تهران (۳۲.۷ درصد) و اصفهان و خراسان رضوی (هرکدام ۷.۹ درصد) وصول شده است که بیش‌ترین سهم را در مقایسه با سایر استان‌ها دارا بوده‌اند. همچنین ۷۹.۲ درصد از ارزش چک‌های فوق در استان‌های تهران (۷۲.۳ درصد)، اصفهان (۳.۸ درصد) و خراسان رضوی (۳.۱ درصد) وصول شده است.

 

چک‌های وصولی بر حسب عادی و رمزدار

بالغ بر ٨ میلیون فقره چک در تیرماه ١٣٩٨ در کل کشور وصول شد که از این تعداد بالغ بر ۷ میلیون فقره عادی و حدود یک میلیون فقره رمزدار بوده است. بر این اساس در کل کشور ۸۷.۶ درصد از کل تعداد چک‌های وصولی، عادی و ۱۲.۴ درصد رمزدار بوده است.

 

در ماه مورد بررسی، در کل کشور حدود ٣٠٢١ هزار میلیارد ریال چک وصول شد که بالغ بر ٨٩٤ هزار میلیارد ریال چک عادی و بالغ بر ٢١٢٦ هزار میلیارد ریال چک رمزدار است. به عبارتی در کل کشور ۲۹.۶ درصد از کل ارزش چک‌های وصولی، عادی و ۷۰.۴ درصد رمزدار بوده است./

 

 

 

 

 

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: عید غدیر روزنامه عید غدیر خم روز جهانی مسجد هفته دولت مساجد مسجد روز جهانی مساجد غدیر بیرجند اخبار اقتصادی خبرگزاری شبستان اخبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۱۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند

طبق اعلام گمرک، تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

به گزارش ایسنا، از مجموع صادرات و واردات کشور هفت میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و دو میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان چهار میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

همچنین صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان سه میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار رسیده و تراز تجاری کشور بدون نفت در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی نیز در فروردین ماه سال جاری چهار میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

این گزارش حاکی است؛ ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می دهد.

همچنین سه قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت و میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این هفت کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش، در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی سه میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می دهد.

لازم به ذکر است؛ در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

در خصوص واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری نیز اعلام شده که دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

در این میان ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار سه قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.

همچنین بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری هم ۱۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

طبق آنچه گمرک اعلام کرده، هفت کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ‌کنگ در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند و میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون ۶۰۰ هزار تن رسیده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • رشد ۲۳ درصدی ارزش صادرات از استان مرکزی
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در اولین ماه از سال ۱۴۰۳
  • تعداد چک‌های مبادله‌ای در اسفندماه از مرز ۹ میلیون فقره گذشت
  • ۷۵۰۰۰کارگرتحت پوشش تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد هستند
  • ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی